VL_FI_raparperijuoma_1200x600.jpg

Raparperijuoma

Kesän raikkain janojuoma syntyy raparperista. Voit tehdä kerralla isommankin satsin, juoma säilyy jääkaapissa noin viikon.

Raparperijuoma 4:lle

- 5 dl raparperia paloiteltuna
- 1 kanelitanko
- 1 dl hunajaa
- 8 dl vettä
- ½ sitruunan mehu
- tuoretta minttua

Mittaa kattilaan raparperit, kanelitanko ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla kymmenisen minuuttia. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja siivilöi. Mausta hunajalla ja sitruunanmehulla. Pullota juoma ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Lisää ennen tarjoilua juoman sekaan tuoretta minttua.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.