Tutustu ja tilaa VitaePro! Tilaajalahjaksi uutuustuote

Tutustu ja tilaa VitaePro! Tilaajalahjaksi uutuustuote

Tehokas koostumus erityisesti lihaksille, nivelille ja vastustuskyvylle. Ensimmäinen pakkaus -50%. Saat toisen lähetyksen yhteydessä lahjaksi uutuustuote Collagen Forten.

Tilaa jo tänään - ei sitoutumisaikaa!
50 kapselia nyt puoleen hintaan

Tutustu ja tilaa VitaePro! Tilaajalahjaksi uutuustuote

Tehokas koostumus monipuolisesti kehon hyvinvointiin, erityisesti lihaksillenivelille ja vastustuskyvylle.

Tutustu nyt 14,75 / 50 kapselia (29,50)
Toisen lähetyksen mukana lahjaksi uutuus Collagen Forte.

€ 29.50 € 14.75

Kysymyksiä ja vastauksia VitaeProsta

Kysymyksiä ja vastauksia VitaeProsta

Mitä VitaePro sisältää? Miten VitaePron ainesosat vaikuttavat? Mistä VitaePron ainesosat ovat peräisin? Lue alta vastauksia näihin ja moniin muihin meille usein esitettyihin kysymyksiin.

Mitä VitaePro® sisältää?

VitaePro on ravintolisä, joka sisältää monipuolisen kirjon vaikuttavia ainesosia: astaksantiinia, luteiinia, zeaksantiinia, omega-3-rasvahappoja, seleeniä, B12-, C-, D- ja E-vitamiinia sekä Boswellia serrataa nivelten hyvinvointiin.

Miten VitaePron eri ainesosat vaikuttavat?

Antioksidantit  

VitaePro® sisältää C-vitamiinia, jonka tiedetään edistävän kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten. Kollageeni on proteiini, joka toimii mm. luu- ja rustokudosten rakennusmateriaalina.

C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa eli ylläpitää normaalia vastustuskykyä. Päivittäinen 200 mg:n annos C-vitamiinia edistää immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen.

C-vitamiini auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Seleeni, C- ja E-vitamiini suojaavat soluja edistämällä niiden suojautumista hapettumisstressiltä.

D-vitamiini

VitaePro® sisältää D-vitamiinia, joka ylläpitää normaaleja lihastoimintoja. D-vitamiini on erityisen hyödyllistä iäkkäämmille ihmisille, joilla lihaskunto on alkanut luonnostaan jo heikentyä.

D-vitamiini edistää kalsiumin normaalia imeytymistä ja sen hyödyntämistä, mikä puolestaan edistää luiden ja hampaiden pysymistä normaaleina. Riittävä D-vitamiinin saanti edistää veren normaalia kalsiumtasoa. D-vitamiini edistää myös toisen meille tärkeän mineraalin, fosforin, imeytymistä ja hyödyntämistä.

D-vitamiini edistää myös immuunijärjestelmän normaalia toimintaa, eli ylläpitää vastustuskykyä.

Omega-3-rasvahapot (DHA)

DHA ja EPA ovat välttämättömiä rasvahappoja, jotka ovat keskeisiä usealle eri elimistön toiminnolle.

 • EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa
 • DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina
 • DHA edistää näön pysymistä normaalina

Suotuisat vaikutukset saadaan päivittäisellä 250 mg:n annostuksella DHA:ta tai EPA:a.

Mikä on hapetusstressi?

Kun elimistömme polttaa happea, syntyy sivutuotteena reaktiivisia happiyhdisteitä. Ilmiötä voidaan verrata autoon, joka polttoainetta polttaessa synnyttää sivutuotteena pakokaasua. Happiyhdisteet ovat keholle hyödyllisiä, mutta jos niitä muodostuu liikaa, ne voivat aiheuttaa elimistöä vaurioittavaa hapetusstressiä. Hapetusstressi on prosessi, joka hitaasti vaurioittaa soluja, ja jonka osatekijä on happi. Prosessi on aivan sama kuin naulan ruostuminen tai ruoan hapettuminen (esim. rasvan härskiintyminen tai omenan tummuminen).

Elimistö suojautuu luonnostaan hapetusstressiä vastaan hyödyntämällä antioksidantteja. Antioksidantit neutraloivat reaktiivisia happiyhdisteitä. Elimistö pystyy itse tuottamaan joitakin antioksidantteja, kun taas osa on sellaisia, jotka on saatava ravinnosta. Varmistamalla antioksidanttien riittävän saannin autamme elimistöä suojautumaan liiallisilta reaktiivisilta happiyhdisteiltä.

Mistä VitaePron ainesosat ovat peräisin?

VitaePro sisältää monipuolisen kirjon laadukkaista raaka-aineista saatuja ainesosia: astaksantiinia, luteiinia, zeaksantiinia, omega-3-rasvahappoja, seleeniä, B12-, C-, D- ja E-vitamiinia sekä Boswellia serrataa nivelten hyvinvointiin.

 • VitaePron astaksantiiniuute on peräisin Haematococcus pluvialis -makeanvedenlevästä. Levää viljellään muun muassa Havajilla, jossa aurinko antaa hyvät kasvuolosuhteet. Vastaviljelty levä on vihreää, mutta muuttuu auringonvalossa punaiseksi jolloin leväsato voidaan korjata talteen.
 • Luteiini- ja zeaksantiini-uutteet saadaan Isosamettikukasta (Tagetes erecta). Nämä ovat keltaisia ainesosia, jotka suojaavat kukkaa ja myös antavat kukalle sen värin. Kukkaa viljellään Intiassa ja sitä on perinteisesti käytetty kansanlääkkeenä monissa kulttuureissa.
 • VitaeProssa käytettävä D-vitamiini on peräisin lampaanvillan rasvasta (lanoliini). Lanoliinista löytyy samoja aineita kuin mitä ihmisen ihossa on. Kun lanoliini altistetaan UV-säteille, se muodostaa D-vitamiinia, aivan samalla tavoin kuin ihmisen ihossa muodostuu D-vitamiinia auringossa. Tätä D3-vitamiinia eli kolekalsiferolia esiintyy myös luonnollisesti ruoassa, ja elimistö hyödyntää sen ravintolisästä samalla tavoin kuin ruoasta. Elimistö ottaa käyttöönsä rasvaliukoista D-vitamiinia tarpeen mukaan.
 • VitaePron E-vitamiini saadaan soijapavuista.
 • VitaePron merelliset omega-3-rasvahapot saadaan kalmarista. Kalmari (mustekalan kaltainen nilviäinen) on ympäristöystävällinen ja rikas omega-3-rasvahappojen lähde, jossa on korkea DHA-pitoisuus. Kalmaria pyydetään ympäristöystävällisin menetelmin, jotka eivät vahingoita ympäristöä eikä muita mereneläviä.
 • Seleeni on antioksidantti, joka edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kalat ja äyriäiset ovat hyviä seleenin lähteitä, myös esim. viljat, maito ja liha voivat sisältää seleeniä. VitaePron seleenin muoto on seleenimetioniini.

Missä VitaePro valmistetaan?

VitaePro-kapselit valmistetaan Euroopassa. Kaikki raaka-aineet testataan perusteellisesti ennen kuin ne hyväksytään kapseleiden raaka-aineeksi. Sekä tuotanto että testaus tapahtuu tiukkojen hygienia- ja laatuvaatimusten ohjaamina. Yksittäiset VitaePro-kapselit pakataan tuotepakkauksiin Norjassa, josta ne lähetetään suoraan asiakkaillemme. Näin voimme taata myös tuotteen tuoreuden eikä kapseleita varastoida turhaan.

Mikä on tutkijoiden kanta ja mitä tieteellisiä tutkimuksia on?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että VitaePron ainesosilla on vaikutusta:

 • nivelille
 • lihaksille
 • vastustuskyvylle
 • auttavat vähentämään uupumusta
 • sydämelle
 • solujen suojaksi

Ainesosakohtaiset terveysväittämät:

 • Antioksidantit seleeni, C- ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä
 • C-vitamiini edistää normaalia kollageenin muodostumista rustojen normaalia toimintaa varten
 • C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • B12-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • B12-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä
 • Seleeni edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
 • EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa
 • DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina
 • DHA edistää näön pysymistä normaalina
 • Boswellia serrata auttaa pitämään nivelissä viileän ja miellyttävän tunteen

Milloin voi odottaa huomaavansa vaikutuksen?

Hapetusstressin aiheuttamat vaivat tulevat usein hiljalleen vuosien saatossa. Tutkimukset osoittavat, että ravintolisää on syötävä monesti useita viikkoja, ennen kuin rasvaliukoisten antioksidanttien määrä on kehossa noussut riittävälle tasolle. Sen takia saattaa hyvin kestää jonkin aikaa ennen kuin huomaat vaikutuksen. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan. Antioksidanttien teho tulee parhaiten esiin, kun ne saavat toimia ennaltaehkäisevästi eli silloin kun ne pystyvät estämään hapetusstressin synnyn. Varmistamalla antioksidanttien tarpeellisen saannin, voi suojata elimistöään tulevia vaivoja vastaan. Siksi antioksidantteja on hyvä käyttää ennaltaehkäisevästi.

Onko VitaePro turvallinen tuote?

Laajat tutkimukset osoittavat, että VitaePron kaikki ainesosat ovat käytössä turvallisia. Jokainen tuote-erä kontrolloidaan. Ainesosat tilaamme arvostetuilta alan toimijoilta ja panostamme erityisesti tarkkaan laadun valvomiseen. Tuotteiden turvallisuus ohjaa jokaista tuotantovaihetta ja näin pystymme takaamaan asiakkaillemme täysin turvallisen tuotteen. Ainesosien määrät ovat myös samoja kuin meillä on mahdollista saada päivittäin nautitusta, erittäin terveellisestä ruoasta.

Onko VitaeProlla sivuvaikutuksia?

VitaePro sisältää ainesosia, joita löytyy myös terveellisestä ja monipuolisesta ruoasta. Määrät antioksidantti C- ja E-vitamiineja sekä D-vitamiinia vastaa määriä, joita voit saada syömällä päivittäin monipuolisesti, terveellistä ruokaa. Tämän vuoksi VitaePron sivuvaikutukset vastaavat käytännössä sivuvaikutuksia, joita voi saada terveellisestä ruoasta. Antioksidantti- ja vitamiinimäärät ovat samoja kun jos joka päivä tulisi syötyä esimerkiksi kunnon lohiannos, pinaattia, mansikoita ja manteleita.

Astaksantiini, luteiini sekä zeaksantiini on ollut mukana lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa eikä mitään negatiivisia sivuvaikutuksia ole havaittu.

Ihmisille tehdyt biokemialliset mittaukset Boswellia serrata -tutkimuksissa ovat osoittaneet, ettei kasviuutteen käytöstä aiheutunut dokumentoituja negatiivisia vaikutuksia. Lisäksi kasviuutteen turvallisuutta arvioiva erillinen tutkimus osoitti Boswellia serratan olevan täysin turvallinen.

Jos olet raskaana tai käytät lääkärin määräämiä lääkkeitä, keskustele lääkärisi kanssa ravintolisän aloittamisesta, aivan kuten keskustelisit tehdessäsi suuria muutoksia ruokavalioosi. VitaePron omega-3-rasvahapot saadaan kalmariöljystä, minkä vuoksi äyriäis- ja nilviäisallergikkojen tulee käyttää tuotetta varoen. Boswellia serrataa ei suositella raskaana oleville tai raskautta suunnitteleville.

Voinko syödä VitaeProta jos käytän reseptilääkkeitä?

Ravinto saattaa muuttaa lääkkeiden vaikutusta. Henkilöiden, jotka käyttävät reseptilääkkeitä ja suunnittelevat ruokavaliomuutosta tai ravintolisän käytön aloittamista, tulisi keskustella ensin lääkärin kanssa.

VitaeProta on tarkoitus syödä monipuolisen ruokavalion lisänä, eikä sillä voi korvata mitään lääkärin määräämää lääkettä. Jos olet epävarma, keskustele aina lääkärin kanssa ravintolisän syömisen aloittamisesta.

Voinko syödä VitaeProta jos käytän verenohennuslääkettä?

Omega-3-rasvahapot saattavat pidentää veren hyytymisaikaa. Verenohennuslääkettä, kuten Marevania tai Varfarinia, syövien potilaiden on siksi keskusteltava lääkärin kanssa ennen omega-3-rasvahappoja sisältävän ravintolisän käytön aloittamista. Ravintolisien sisältämät määrät omega-3-rasvahappoja ovat pääsääntöisesti yhdistettävissä verenohennuslääkkeisiin. VitaePro sisältää omega-3-rasvahappoja saman määrän, kuin minkä voi saada reilusta kala-ateriasta.

Voinko syödä VitaeProta jos olen menossa leikkaukseen?

Omega3-rasvahapot voivat vaikuttaa veren hyytymiseen, joten suosittelemme keskustelemaan hoitavan lääkärin kanssa, onko tuotteen tauottaminen muutama viikko ennen leikkausta tarpeen.

Onko normaalia, että virtsa värjäytyy VitaePron aloittamisen myötä?

Aloitettuaan VitaePron käytön, osa käyttäjistä on huomannut virtsan tummentuneen. Syynä tähän on, että antioksidantit ovat väriltään voimakkaita ja jo pienikin määrä, joka ei ole imeytynyt vaan poistuu virtsan mukana saattaa antaa virtsalle tummemman värin. Saman saattaa huomata, kun syö voimakasväristä ruokaa kuten mustikkaa tai punajuurta. Vinkkinä imeytymisen parantamiseksi on syödä kapselit hiukan rasvaa sisältävän ruoan mukana, jolloin rasvaliukoiset antioksidantit imeytyvät helpommin.

Miksi VitaePro-kapselin punaväri on muuttunut täplikkääksi?

VitaePron kapselin kuori on läpikuultava ja kuoren läpi voi selvästi nähdä, miten rasvahapot ja antioksidantit ovat erottuneet toisistaan. Tämä on täysin luonnollinen ja vaaraton reaktio ja tapahtuu jonkin ajan kuluttua kapselin valmistuttua. Rasvahapot ja antioksidantit erottuvat toisistaan, aivan kuten öljy ja viinietikka ruoanlaitossa. Kapseli saattaa olla toiselta puolen tummanpunainen ja kun taas toinen puoli on vaaleamman punainen. Joskus kapseli saattaa näyttää täplikkäältä. Kapselin vaihteleva väritys ei vaikuta mitenkään kapselin tehoon.

Miten VitaePro tulisi säilyttää?

Säilytetään kuivassa ja viileässä sekä lasten ulottumattomissa.

Voiko äyriäisallergikko syödä VitaeProta?

VitaePro sisältää kalmarista saatavaa merellistä öljyä. Öljy on puhdasta ja siitä on kapseleiden valmistusprosessissa poistettu allergiaa aiheuttava proteiini. Suosittelemme kuitenkin, että äyriäis- ja nilviäisallergikot käyttävät tuotetta varoen. Jos olet epävarma sopiiko tuote sinulle, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Voiko kala-allergikko syödä VitaeProta?

Kapselit ovat valmistettu kalagelatiinista, joka ei tunnetusti aiheuta allergiaa. Suosittelemme kuitenkin noudattamaan varovaisuutta, jos kyse on erityisen vahvasta kala-allergiasta.

Kuinka usein ja kuinka paljon VitaeProta tulee syödä?

Suositeltu päivittäisannos on 1-2 kapselia ruokailun yhteydessä. Päivittäisannos on määritelty normaalirasituksessa elävän keskivertohenkilön mukaan. Elimistöön kohdistuessa tavallista suurempi rasitus, esimerkiksi pitkien lentomatkojen, kovan fyysisen harjoittelun, sairauden ja ympäristömyrkyille altistumisen yhteydessä, antioksidanttien tarve saattaa kasvaa. On kuitenkin muistettava, että ravintolisät eivät korvaa lääkärin määräämiä lääkkeitä eivätkä terveellistä ruokavaliota. Paras teho saadaan käytettäessä ravintolisää joka päivä; säännöllisesti ja pitkäkestoisesti.

Mihin aikaan päivästä VitaeProta tulisi syödä?

Parhaan tehon saamiseksi VitaePron sisältämiä antioksidantteja tulisi syödä aterian yhteydessä päivittäin. Aterian sisältämä rasva auttaa elimistöä käyttämään ravintolisän aktiiviset ainesosat tehokkaasti hyödyksi.

Kenen tulisi syödä VitaeProta?

Ellei päivittäinen ruokavalio sisällä riittävästi kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia (väh ½ kg päivässä), VitaePro voi olla hyvä lisä koko perheelle. VitaeProta ei suositella alle 3-vuotiaille lapsille kapselin koon vuoksi. Vaarana voi olla, että kapseli takertuisi kurkkuun.

Lääkärille on hyvä kertoa ravintolisien käytöstä tai suurista ravintoon liittyvistä muutoksista, erityisesti jos olet raskaana, käytät reseptilääkkeitä tai olet menossa leikkaukseen. Huom! Boswellia serrataa ei suositella raskaana oleville tai raskautta suunnitteleville.

Entä jos unohdan ottaa kapselin?

Jos VitaePro-kapselin ottaminen jäi yhtenä päivänä väliin, voit hyvin syödä seuraavana päivänä kaksi. Elimistö varastoi VitaePron rasvaliukoiset antioksidantit, ja ottaa ne tarvittaessa käyttöönsä myöhemmin.

Voiko VitaeProta syödä samaan aikaan OmegaPron kanssa?

Kyllä, VitaeProta voi syödä samaan aikaan OmegaPron kanssa. Saat molemmista tuotteista omega-3-rasvahappoja, D- ja E-vitamiinia. Mitään ainesosaa ei kuitenkaan saa niin paljoa, että siitä olisi jotain haittaa.

Syömällä molempia tuoteita voit varmistaa suuremman määrän terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja. OmegaProsta ja VitaeProsta saat runsaasti tyydyttymättömiä omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä elimistön energiantuotannossa ja välttämättömiä elimistön kaikille soluille.

D-vitamiinia tarvitsemme terveyden ylläpitämiseksi monen tutkijan mielestä tähän asti luultua enemmän. Terveysviranomaiset Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa suosittelevat elintarviketeollisuudelle D-vitamiinin lisäämistä entisestään elintarviketuotteisiin, koska suuri osa eurooppalaisista potee D-vitamiinin puutetta.

VitaePron ja OmegaPron yhdistelmä on eduksi kaikille, jotka eivät syö päivittäin riittävästi kasviksia, vihanneksia ja kalaa.

Voiko VitaeProta syödä samaan aikaan MultiPron kanssa?

Kyllä, VitaeProta voi syödä samaan aikaan MultiPron kanssa. VitaePron sisältämien ainesosien yhdistelmä on suunniteltu lihasten ja nivelten hyvinvointiin sekä vastustuskyvyn ylläpitoon, kun taas MultiProsta saat kaikki B-vitamiinit, joista monet edistävät aineenvaihduntaa ja energiantuotantoa. MultiPro sisältää lisäksi kromia, josta saattaa olla apua makeanhimon taltuttamiseen. Kromi näet auttaa tasapainottamaan verensokeria aterioiden välillä. Jodi on tärkeä kilpirauhasen toiminnan kannalta. Kupari puolestaan kuljettaa rautaa veressä ja vähentää anemian riskiä. Seleeni on tärkeää elimistön luontaisen antioksidanttipuolustuksen kannalta. Molemmat tuotteet sisältävät C-vitamiinia, yhteensä 200 mg sekä B12-vitamiinia, yhteensä 5,0 µg.

Juuri tämä yhdistelmä on erityisen hyvä kuntoilijoille ja painoaan tarkkaileville.