Ravitsemussuositukset 2014

Ravitsemussuositukset 2014

Viimeisimmät suomalaiset ravitsemussuositukset julkaistiin alkuvuonna 2014 ja ne perustuvat pohjoismaisiin ravitsemussuosituksiin. Pääpaino uusissa suosituksissa on terveyttä edistävän ruokavalion kokonaisuudessa. Muutoksina edellisiin suosituksiin on mm. nostettu D-vitamiinin ja seleenin saantisuositus ja alennettu suolan saantisuositus. Myös punaisen lihan vähentämiseen ja rasvojen sekä hiilihydraattien laatuun on kiinnitetty huomiota. Omega-3-rasvahappoja suositellaan, ja mikäli syöt rasvaista kalaa harvemmin kuin 2-3 kertaa viikossa, omega-3-rasvahappoja voi olla hyvä ottaa vaikka ravintolisänä.

Hyvinvointia lautasmallilla

On vakuuttavaa tutkimusnäyttöä siitä, että suositeltava ruokavalio edistää terveyttä ja pienentää lukuisien sairauksien riskiä. Suosituksissa hyvää ruokavaliota on havainnollistettu ruokakolmiolla ja lautasmallilla. Terveyttä edistävä ruokavalio sisältää runsaasti kasvikunnan tuotteita eli kasviksia, marjoja, hedelmiä, palkokasveja ja täysjyväviljaa. Se sisältää myös kalaa, kasviöljyjä ja kasviöljypohjaisia levitteitä, pähkinöitä ja siemeniä sekä rasvattomia ja vähärasvaisia maitovalmisteita. Suositusten mukainen ruokavalio on koostumukseltaan monipuolinen ja vaihteleva.

Alla olevasta taulukosta näet suositeltavat ruokavaliomuutokset energiatasapainon ja terveyden edistämiseksi.

Ateriarytmi

Aterian sisällön lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös ateriarytmiin, jonka tulisi jakautua säännöllisesti koko päivälle. Säännöllinen ateriarytmi pitää veren glukoosipitoisuuden tasaisena ja hillitsee nälän tunnetta sekä suojaa hampaita reikiintymiseltä. Se auttaa syömään kohtuullisesti yksittäisillä aterioilla ja vähentää houkutusta napostella tai ahmia ruokaa. Ateriarytmin säännöllistäminen tukee painonhallintaa.

Lähde: www.ravitsemusneuvottelukunta.fi, Terveyttä ruoasta − Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. (ISBN 978-952-453-801-5)

VitaePro-kasvot

VitaePro-kasvot

Kaikki VitaeLabin yhteistyökumppanit käyttävät tuotteitamme ja voivat siten kertoa omakohtaisista kokemuksistaan.

Kaikki VitaeLabin yhteistyökumppanit käyttävät tuotteitamme ja voivat siten kertoa omakohtaisista kokemuksistaan.

VitaeLab

VitaeLab

VitaeLab kuuluu norjalaiseen NutraQ-konserniin, joka on valmistanut ja myynyt ravintolisiä jo vuodesta 2002.

VitaeLab kuuluu norjalaiseen NutraQ-konserniin, joka on valmistanut ja myynyt ravintolisiä jo vuodesta 2002.

Tuotteiden laadukkuus

Tuotteiden laadukkuus

Tuotteiden laadukkuus on meille kunnia-asia ja koko organisaatiomme panostaa erityisesti juuri siihen. Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme parhaita ravintolisiä.

Tuotteiden laadukkuus on meille kunnia-asia ja koko organisaatiomme panostaa erityisesti juuri siihen. 

Käyttäjien kokemuksia

Käyttäjien kokemuksia

VitaeLabilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Saamme usein palautetta tyytyväisiltä asiakkailtamme. Lue muutama asiakaskertomuksistamme tästä.

VitaeLabilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Saamme usein palautetta tyytyväisiltä asiakkailtamme.

Tutustumistarjous -50%

Tutustumistarjous -50%

Annamme kaikille uusille asiakkaille tutustumistarjouksen, joka koskee ensimmäistä tuotelähetystä. Ei sitoutumisaikaa ja laskun saat paketissa!

Tutustumistarjous -50%

Kaikille uusille asiakkaille tutustumistarjous, joka koskee ensimmäistä tuotelähetystä. Ei sitoutumisaikaa!