VL_FI_1200x600_karibialainen_kalakeitto.jpg

Karibialainen kalakeitto

Karibialaisessa kalakeitossa on ripaus eksotiikkaa ja ihanasti väriä sekä makua. Kokeile ja ihastu!

Karibialainen kalakeitto 4:lle

300 g vaaleaa kalafilettä
8 dl kalalientä
1 rkl oliiviöljyä
1 tomaatti
1 punainen paprika
1 bataatti
1 sipuli
  3 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua (sitruuna)timjamia
1 rkl kalakastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa & mustapippuria
1 dl tuoretta persiljaa

Kuutioi kalafileet. Kuutioi tomaatti ja paprika, kuori ja kuutioi bataatti ja sipuli. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja freesaa sipulia miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, tomaatti, paprika, bataatti ja sitruunatimjami. Freesaa 5 minuuttia lisää. Kaada joukkoon kalaliemi, kalakastike, balsamiviinietikka ja sokeri. Anna kiehua hiljakseen n. 15 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Lisää kalat ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Tarjoile heti.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.