VL_FI_1200x600_possutacot.jpg

Possutacot mustapapujen ja avokadon kera

Hieman erilainen, mutta erinomainen täyte tortilloille syntyy possusta ja mustapavuista. Voimakkaiden makujen maustama paistos saa pehmeyttä kookosmaidosta ja raikkautta ananasmehusta.

Possutacot mustapapujen ja avokadon kera 4:lle

450 g porsaan ulkofilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
½ tl savustettua paprikajauhetta
½ tl kuivattua oreganoa
2 dl kookosmaitoa

 

½ dl ananasmehua
1 limen mehu
suolaa
170 g keitettyjä mustapapuja
1-2 kypsää avokadoa
ranskankermaa
tuoretta korianteria
limelohkoja
tortillalettuja

Leikkaa porsaanfile suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli (jos käytät kesäsipulia, silppua myös varret ja käytä ne annosten viimeistelyyn) ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä possusuikaleet. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, juustokumina, chili, savupaprikajauhe ja oregano. Anna sipuleiden hieman pehmetä. Mittaa joukkoon mustapavut, kookosmaito ja ananasmehu. Anna muhia n. 15 minuuttia, kunnes neste on lähes haihtunut. Mausta limen mehulla ja suolalla.

Halkaise avokadot ja viipaloi hedelmäliha. Tarjoile lämmitetyt tortillaletut possu-mustapapupaistoksen, avokadon, ranskankerman, tuoreen korianterin ja limelohkojen kera.

Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla possu-mustapapupaistoksen myös riisin tai bataattilohkojen kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.