VL_FI_burgeri_1200x600.jpg

Sieni-linssiburgerit ja bataattiranskalaiset

Syksy on sienien sesonkiaikaa ja sadosta voi nauttia myös burgerin muodossa. Voit käyttää sieni-linssipihveihin lähes mitä sieniä vain, kunhan muistat ryöpätä sitä kaipaavat lajikkeet ensin. Myös herkkusienet ajavat asiansa. Täysin vegaanisen burgerin saat käyttämällä vegaanista majoneesia.

Sieni-linssiburgerit ja bataattiranskalaiset

PIHVIT

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5 dl sieniä
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
n. 3 dl keitettyjä punaisia linssejä
2 rkl tahini-tahnaa
1 dl kaurahiutaleita
½ dl auringonkukansiemeniä
suolaa & mustapippuria
öljyä paistamiseen

BATAATTIRANSKALAISET

n. 500 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
(2 rkl maissitärkkelystä)

Lisäksi

4 laadukasta sämpylää
tomaatti
punasipuli
salaattia
avocadoa
majoneesia

Valmista ensin pihvit. Hienonna sipuli, valkosipuli ja sienet mahdollisimman pieneksi veitsellä tai tehosekoittimessa. Freesaa silppua öljyssä pannulla noin viisi minuuttia, lisää savupaprika- ja chilijauhe ja freesaile vielä pari minuuttia. Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon linssit, tahini, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä massa tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Sillä välin voit valmistaa bataattiranskalaiset. Pese (tai halutessasi kuori) bataatti huolellisesti ja leikkaa tasakokoisiksi tangoiksi. Huuhtaise veden alla ja kuivaa keittiöpyyhkeessä. Sekoita öljy bataattiranskalaisten joukkoon ja mausta suolalla. Halutessasi voit kieritellä ranskikset vielä maissitärkkelyksessä, joka rapsakoittaa niitä entisestään. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kun pihvitaikina on tekeytynyt puolisen tuntia. Taputtele taikinasta neljä kiinteää pihviä ja paista öljyssä pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Lopuksi halkaise sämpylät, voitele molemmat kannet majoneesilla ja täytä ne salaatilla, tomaatti- ja punasipulisiivuilla, avocadoviipaleilla ja sieni-linssipihveillä. Tarjoile bataattiranskalaisten kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.