VL_ALL_1200x600_Varmende_gresskarsuppe_Vitaelab.jpg

Lämmittävä kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on loistava resepti lämmittämään koleisiin päiviin.

Herkullinen kurpitsakeitto sopii erityisesti halloweenin tienoille ja saa makua tilkasta valkoviiniä.

Ainekset kurpitsakeittoon (4 annosta):

- 400 grammaa kurpitsaa, siemenettömänä ja kuutioituna
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kanalientä
- 2 rkl valkoviiniä (voidaan halutessa jättää pois)
- 3 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- muutama oksa tuoretta timjamia
- tuoretta muskottipähkinää.


Valmistus:

Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Keitä kurpitsa ja sipuli kanaliemessä pehmeiksi, lisää valkoviini, kerma, mausteet ja kiehauta. Sekoita keittoa ja siivilöi se poistaaksesi kurpitsan säikeet. Tarjoile creme fraichen, leipäkrutonkien ja paahdettujen kurpitsansiementen kera.