Kesän parhaat ruoat syntyvät muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.
Grillatun lihan tai kalan kaveriksi sopivat täydellisesti simppelit salaatit, joiden sekaan voi napsia villivihanneksia omalta pihamaalta. Kokeile mainiota nokkosvinegrettiä myös muiden salaattien kastikkeena.
2 pienehköä kesäkurpitsaa150 g feta-juustoa1 rs kirsikkatomaattejamarinoitua punasipuliatuoretta minttua ja basilikaasuolaa ja mustapippuria
2 dl tuoreita nokkosia½ dl omenasiideriviinietikkaa1 ½ dl oliiviöljyäsuolaa
2 punasipulia2 rkl sokeria2 rkl omenasiideriviinietikkaa
450 g lohifilettä2 rkl hunajaa½ sitruunan mehu1 rkl oliiviöljyäsuolaamustapippuria
Valmista ensin nokkosvinegretti: mittaa ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Tarkista suola. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
Valmista marinoidut punasipulit: kuori ja leikkaa punasipulit renkaiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä kelmun alla.
Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja penslaa siivut nokkosvinegretillä. Halutessasi grillaa tai pariloi siivuihin kaunis paistopinta. Halkaise kirsikkatomaatit ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile nokkosvinegretin kanssa.
Lohivartaita varten poista lohifileestä nahka. Leikkaa filee pitkiksi 1,5 cm:n paksuiksi siivuiksi ja pujota liotettuihin varrastikkuihin. Sekoita keskenään hunaja, sitruunan mehu ja oliiviöljy, penslaa lohivartaat seoksella. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla ja grillaa kypsiksi molemmin puolin.
Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.
Jos sinulla on kampanjakoodi, kirjoita se tähän kenttään.
Kampanjakoodi ei ole käytössä. Tarkista vielä.