VL_FI_1200x600_Boswellia_Serrata.jpg

Boswellia serrata

Boswellia serrata (salaiolibaani) on pienikokoinen puu, joka kasvaa sekä Aasiassa että Afrikassa. Puu tuottaa vahvasti tuoksuvaa mahlamaista nestettä, jota on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin.

Boswellia serrata puusta saatava neste otetaan varovasti talteen vahingoittamatta puun kasvua. Se kuivataan kumimaiseksi pihkaksi, josta saadaan Boswellia serrata -kasviuutetta.

Hyvinvointia nivelille

Boswellia serrata on yrttikasvi, jota on käytetty jo tuhansia vuosia ylläpitämään nivelten toimivuutta. Boswellia serratasta saatavaa nestettä käytetään Intiassa yleisesti ja sillä on todettu olevan miellyttävä vaikutus nivelille. Tutkimuksia tehdään yhä Boswellia serratan vaikutusmekanismista, mutta sen oletetaan vaikuttavan rustojen säilymiseen nivelissä estämällä tiettyjen entsyymien toimintaa.

Boswellia serratan aktiiviset ainesosat

Boswellia serratan neste sisältää useita aktiivisia aineita, joilla on tutkimusten mukaan positiivisia vaikutuksia niveliin. Näitä aineita kutsutaan boswelliinihapoiksi (BA). Boswellia serrata -uutteita on rikastettu tietyillä valituilla BA-yhdisteillä, joita ovat mm. 11-keto-BA, β-BA, 3-O asetyyli-11-keto-β BA, 3-O asetyyli -β-BA, α-BA ja 3-O- asetyyli-α-BA. Keskustelua käydään siitä, mikä BA-yhdiste on kaikista tehokkain, mutta mitä ilmeisemmin AKBA on tärkeä.

Cochrane-katsaus vahvistaa vaikutuksen niveliin

Cochrane-katsaus 2014 osoitti Boswellia serratan olevan ainoa yrttikasvi tutkituista 33 kasveista, jolla on positiivinen vaikutus niveliin. Cochrane-katsauksen loppuyhteenvedossa todettiin laadukkaan tutkimusaineiston osoittaneen, että Boswellia serrata voi ylläpitää nivelten toimivuutta. Cochrane-katsaukset ovat systemaattisia terveysalan tutkimustiivistelmiä. Ne ovat kansainvälisesti arvostettuja, luotettavaan näyttöön perustuvia katsauksia terveydenhuollon menetelmien vaikuttavuudesta. Lue lisätietoa Cochrane-katsauksesta» 

Imeytyminen rasvojen avulla

Boswelliinihapon (BA) imeytymistä voidaan parantaa sekoittamalla se rasvaan. Boswellia serrataa sisältävä ravintolisä kannattaa siksi ottaa rasvoja sisältävän ruoan yhteydessä.

Boswellia serrata on turvallinen

Ihmisille tehdyt biokemialliset mittaukset Boswellia serrata -tutkimuksissa ovat osoittaneet, ettei kasviuutteen käyttö aiheuttanut dokumentoituja negatiivisia vaikutuksia. Lisäksi erillinen, kasviuutteen turvallisuutta arvioiva tutkimus osoitti, että Boswellia serrata on turvallinen. Tutkimuksen mukaan Boswellia serrataa voi turvallisesti käyttää päivittäin jopa 250 mg/painokiloa kohti. Boswellia serrataa ei kuitenkaan suositella raskaana oleville tai raskautta suunnitteleville. 

VitaePro tuotepaketti
  • Lihasten ja nivelten hyvinvointiin

VitaePro

  • Tehokas koostumus erityisesti lihaksille, nivelille ja vastustuskyvylle
  • Tilaamalla juuri nyt saat kaupan päälle monipuolisen kunto-ohjelman kolmeksi kuukaudeksi
  • Toimitus suoraan kotiin kuuden viikon välein. Ei sitovaa määräaikaa

Kokeile puoleen hintaan!

Vain 16,90€ 33,80€

Laadukkaat ainesosat koko kehon hyvinvointiin:

NIVELILLE: Boswellia serrata auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. LIHAKSILLE: D3-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. VASTUSTUSKYVYLLE: Seleeni, sinkki, B12-, C- ja D3-vitamiini edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. SYDÄMELLE: Omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) ja tiamiini edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250 mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).  SUOJAA SOLUJA: Antioksidantit seleeni, C-ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.
VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: B12- ja C-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. SIDEKUDOKSILLE: Mangaani edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.