Terveystietoa

VL_FI_Immuunijärjestelmä_1200x600.jpg

Immuunijärjestelmä

Immuunijärjestelmä on elimistön oma puolustusjärjestelmä haitallisia mikro-organismeja, kuten sieniä, bakteereja, loisia ja viruksia, vastaan. Immuunijärjestelmä on monimutkainen ja koostuu ainesosista, jotka estävät tai tappavat mikro-organismeja. Lisäksi immuunijärjestelmään kuuluu erilaisiin tehtäviin erikoistuneita verisoluja (immuunisoluja), jotka viestivät keskenään.

Kehon uloimpana suojamuurina ovat iho ja limakalvot, jotka suojaavat kehoa ulkopuolelta tulevia taudinaiheuttajia vastaan. Keho puolustautuu myös kemiallisesti tappamalla bakteereita erilaisten eritteiden avulla, joita on limakalvoilla ja muissa kehon nesteissä. Kehon sisäpuolella – eli kaikissa kudoksissa ja elimissä sekä veressä – toimii erilaisia immuunijärjestelmän soluja, joilla jokaisella on ominaispiirteensä ja omat tehtävänsä.

Luontainen ja opittu vastustuskyky

Immuunijärjestelmä koostuu luontaisesta eli synnynnäisestä immuniteetista ja opitusta immuniteetista. Luontainen immuunijärjestelmä on erittäin tehokas ja monitahoinen. Se puolustaa kehoa erilaisilta mikro-organismeilta ja toimii heti syntymähetkestä alkaen. Opittu vastustuskyky puolestaan ei ole vielä syntyessämme valmis. Se hioutuu ja kehittyy vuosien saatossa.

Immuunijärjestelmä kehittyy jatkuvasti

Luontainen immuunijärjestelmä on kehon ensimmäinen ”puolustuslinja”. Kun keho altistuu mikro-organismeille, immuunijärjestelmä alkaa toimia samalla silmänräpäyksellä, jotta hyökkääjät saadaan pysäytettyä ennen, kuin ne ehtivät saada vahinkoa aikaan kehossa. Luontainen puolustusjärjestelmä kantaa suurimman taakan; opittu puolustusjärjestelmä puolestaan aktivoituu vasta kun synnynnäinen ylikuormittuu. Opitulla vastustuskyvyllä puolestaan on erittäin hyvä muisti, jonka avulla se tunnistaa nopeasti aiemmin kohtaamansa hyökkääjät ja saa ne kukistettua nopeasti.

Tehokas, monimutkainen ja loppuun asti viritetty vastustuskyky

Vastustuskykymme tekee töitä kellon ympäri ilman, että sitä erityisemmin huomaamme. Se pitää kehomme puhtaana haitallisista bakteereista ja viruksista. Jotta keho selviytyy tästä työstä, täytyy kehon fyysisten esteiden olla ehjiä ja kemiallisten esteiden oikeanlaisia; toisin sanoen bakteereita kukistavia aineita täytyy olla sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän. Ja kaikkien immuunijärjestelmän solujen täytyy aktivoitua ja kommunikoida keskenään oikealla tavalla.

Jotta immuunijärjestelmä voi toimia normaalisti, tulee elimistön saada riittävästi terveellistä ravintoa ja unta, eikä se saa altistua pitkäaikaiselle stressille.

VitaePro tuotepaketti
  • Lihasten ja nivelten hyvinvointiin

VitaePro

  • Tehokas koostumus erityisesti lihaksille, nivelille ja vastustuskyvylle
  • Tilaamalla juuri nyt saat kaupan päälle monipuolisen kunto-ohjelman kolmeksi kuukaudeksi
  • Toimitus suoraan kotiin kuuden viikon välein. Ei sitovaa määräaikaa

Kokeile puoleen hintaan!

Vain 16,90€ 33,80€

Laadukkaat ainesosat koko kehon hyvinvointiin:

NIVELILLE: Boswellia serrata auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. LIHAKSILLE: D3-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. VASTUSTUSKYVYLLE: Seleeni, sinkki, B12-, C- ja D3-vitamiini edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. SYDÄMELLE: Omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) ja tiamiini edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250 mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).  SUOJAA SOLUJA: Antioksidantit seleeni, C-ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.
VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: B12- ja C-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. SIDEKUDOKSILLE: Mangaani edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.