Terveystietoa

VL_FI_1200x600_Kupari_simpukat.jpg

Kupari

Kupari on punertava mineraali, joka kuuluu hivenaineisiin

Kupari on hivenaine, joka edistää ihon ja hiusten normaalia pigmentoitumista.

Kupari on punertava mineraali, joka kuuluu hivenaineisiin. Hivenaineet ovat mikrokivennäisaineita, joita tarvitsemme alle 100 mg päivässä. Kupari on yksi keskeisimmistä hivenaineista. Tämä voidaan todistaa sillä, että kehossa tapahtuu fysiologisia muutoksia, mikäli saamme kuparia liian vähän.

Miten kupari vaikuttaa kehossamme?

Kehossa on 50-150 mg kuparia. Suurin osa siitä on maksassa, aivoissa, sydämessä ja munuaisissa. Kupari edistää useita kehon toimintoja:

 • ihon normaalia pigmentoitumista
 • normaalia raudan kuljetusta kehossa
 • hiusten normaalia pigmentoitumista
 • sidekudosten pysymistä normaalina
 • solujen suojautumista hapettumisstressiltä
 • hermoston normaalia toimintaa
 • normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • immuunijärjestelmän normaalia toimintaa

Kupari edistää hermoston normaalia toimintaa

Kupari on tärkeä myeliinin tuotannossa. Myeliini on rasva, joka koostuu useista fosfolipideistä ja ympäröi hermokuituja. Tästä syystä kupari on tärkeä ja edistää hermoston normaalia toimintaa.

Kupari edistää hiusten ja ihon normaalia pigmentoitumista

Kupari on keskeinen ainesosa melaniinin tuotannossa, joka on ruskea, punainen tai musta väriaine (pigmentti). Melaniini hyödyntää auringon säteitä. Kun saamme paljon aurinkoa, iho tuottaa enemmän melaniinia ja siksi rusketumme.

Kuparin saanti

Keho ei pysty valmistamaan kuparia ja sen vuoksi se täytyy saada ravinnosta. Kuparin päivittäinen saantisuositus on aikuisilla 0,9 mg päivässä. Kuparia saadaan leivästä, viljasta, hedelmistä ja vihanneksista. Simpukat, pähkinät ja kaakao sisältävät myös jonkin verran kuparia. Myös kupariputkista valutettu hanavesi voi sisältää kuparia, mikäli vesi on seisonut putkissa kauan tai jos vesi on lämmintä.

MultiPro

 • Tehoyhdistelmä vitamiineja ja mineraaleja
 • Kaikki tärkeät B-vitamiinit ja C- ja D-vitamiinia
 • Mineraalit kromi, sinkki, seleeni, kupari ja jodi

Kokeile puoleen hintaan

Vain 7,95€ 15,90€

Vastustuskyvylle: B6-, B9-, B12-, C- ja D-vitamiinit sekä kupari edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
Väsymyksen ehkäisyyn: C-vitamiini ja B-vitamiinit (B2, B3, B5, B6, B9 ja B12) auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.
Psykologisiin toimintoihin: C- ja B-vitamiinit (B1, B3, B6, B7, B9 ja B12) edistävät normaaleja psykologisia toimintoja, kuten muistia ja oppimiskykyä.
Energia-aineenvaihduntaan: Niasiini, pantoteenihappo, riboflaviini, tiamiini, biotiini, B6- ja B12-vitamiinit edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa.
Hiuksille: Biotiini, sinkki ja seleeni edistävät hiusten pysymistä normaaleina.