Terveystietoa

VL_FI_1200x600_Magnesium.jpg

Magnesium

Magnesium on yksi kehon tärkeimmistä kivennäisaineista. Magnesium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa.

Magnesium on yksi kehon tärkeimmistä kivennäisaineista. Kehossa on noin 25 grammaa magnesiumia. Yli puolet kehon magnesiumista on luustossa ja hampaissa, loput soluissa. Magnesium on tarpeellinen kehon yli 300 entsyymin toiminnalle.

Magnesium edistää lihasten normaalia toimintaa

Jokainen tekemämme liike tarvitsee magnesiumia, sillä se vaikuttaa lihasten ja hermoston normaaliin toimintaan. Magnesium vaikuttaa sähköjännite-eroihin lihas- ja hermosolujen solukalvoissa. Jännite-ero puolestaan ohjaa lihaslaajenemista – eli toisin sanoen lihasten kykyä rentoutua.

Magnesiumilla on useita tehtäviä

Magnesium on yksi luuston ja hampaiden rakennuspalikka. Kehon magnesiumvarannosta 55-60% sijaitsee luustossa. Kun magnesiumia saadaan liian vähän, keho alkaa käyttämään luustossa olevaa varastoa. On tärkeää saada magnesiumia tarpeeksi ravinnosta, sillä magnesium edistää luuston ja hampaiden pysymistä normaaleina.

Magnesiumilla on useita tärkeitä toimintoja kehossamme. Magnesium mm.:

  • edistää elektrolyyttitasapainoa
  • edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • edistää hermoston normaalia toimintaa
  • edistää lihasten normaalia toimintaa
  • edistää normaalia proteiinisynteesiä
  • osallistuu solujen jakaantumisprosessiin
  • edistää normaaleja psykologisia toimintoja

Magnesiumin lähteet

Valtion ravitsemusneuvottelulautakunta suosittelee magnesiumin saanniksi naisille 280 mg ja miehille 350 mg päivittäin. Magnesiumia on useissa elintarvikkeissa, mutta erityisesti viljatuotteissa ja vihanneksissa. Vihreät lehtivihannekset, pähkinät, banaanit, palkokasvit, tumma suklaa, kahvi, maitotuotteet, perunat, liha, äyriäiset ja kala ovat myös hyviä magnesiumin lähteitä.

Cal-Mag ravintolisä
Cal-Mag
Luuston ja lihasten hyvinvointiin kehitetty täsmätuote.
7,20€ 14,40€
magnesium ravintolisä
Magnesium
Uutuus! Magnesium -ravintolisä
7,95€ 15,90€
VitaePro ravintolisä
VitaePro
Voimakkaita luonnon antioksidantteja, useita eri vitamiineja, mineraaleja, omega-3-rasvahappoja ja kasviuutteita monipuolisesti kehon hyvinvoinnin tueksi.
16,90€ 33,80€