VL_FI_Beetaglukaani_1200x600_.jpg

Beetaglukaani

Beetaglukaanit ovat hiilihydraatteja, jotka koostuvat pitkäketjuisista glukoosimolekyyleistä, jotka ovat kiinnittyneet toisiinsa sellaisella tavalla, etteivät ne imeydy ruoansulatuskanavassa.

Beetaglukaaneja esiintyy luonnossa monissa erilaisissa paikoissa, kuten esimerkiksi puissa, kasveissa, levissä ja sienissä, mutta myös erityyppisissä hiivoissa ja bakteereissa.

Monia erilaisia beetaglukaaneja

Beetaglukaanit ovat tärkeässä osassa kasvien ja sienien koostumusta ja rakennetta. Erilaisissa eliöissä eli organismeissa on erilaisia beetaglukaaneja. Tämä johtuu siitä, että glukoosimolekyylit ovat sitoutuneet toisiinsa hyvin eri tavoin eri organismeissa; joissakin ne muodostavat pitkiä ketjuja, kun taas toisissa ne ovat yhdistyneet monimutkaisiksi, haarautuneiksi molekyylirakenteiksi.

Beetaglukaani leivontahiivasta

Leivontahiivasta (saccharomyces cerevisiae) saatava beetaglukaani on tyypiltään beta-1,3/1,6-glukaani. Se on melko suuri ja haarautunut molekyyli, ja tärkeä osa hiivasolun soluseinämää. Näiden beetaglukaaneiden rakenne on melko samankaltainen kuin jossakin eläimille haitallisissa hiivalaaduissa ja bakteereissa. Evoluution myötä immuunijärjestelmä on oppinut tunnistamaan tämänlaisen molekyylin siten, että se on merkki infektioriskistä – vaikka molekyyli on itsessään täysin vaaraton. Sen seurauksena immuunijärjestelmä lisää vastettaan, eli se on paremmassa valmiudessa torjuakseen mahdolliset tunkeilijat.

Norsk betaglukan™ NBG®

Leivontahiivan beetaglukaani voidaan eristää hiivasolusta käyttämällä erityisiä puhdistustekniikoita. Norjalaiset Tromssan yliopiston tutkijat selvittivät ensimmäisinä, miten se voidaan tehdä, ja 1980-luvulla he kehittivät beetaglukaanituotteen, joka tunnetaan nykyään nimellä Norsk betaglukan™ NBG® eli norjalainen beetaglukaani. Ainetta käytettiin ensimmäisenä kalankasvatuslaitoksen käyttämissä kalanrehuissa lisäämässä kalojen vastustuskykyä infektioita vastaan. Tutkimustulokset olivat erittäin hyviä, ja beetaglukaaneja alettiin lisätä myös muiden tuotanto- ja lemmikkieläinten ravintoon. Yli 30 vuoden tutkimus- ja kehitystyön ansiosta ravintolisissä käytettävä norjalainen beetaglukaani NBG® on korkealaatuinen, puhdas ja turvallinen ainesosa, ja Euroopan elintarvikevirasto (EFSA) on hyväksynyt sen uuselintarvikkeeksi (Novel Food) EU:ssa.

ImmunoPlus

  • Tieteellisesti tutkittua norjalaista betaglukaania (NBG®)
  • Seleeniä, C- ja D-vitamiinia vastustuskyvyn tueksi
  • Toimitus suoraan kotiin

Kokeile puoleen hintaan

Vain 11,95€ 23,90€

Vastustuskyvylle: Seleeni, C- ja D3-vitamiinit edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
Vähentää väsymystä: C-vitamiini auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
Suojaa soluja: Seleeni ja C-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.