VL_FI_kurpitsakakku_1200x600.jpg

Kurpitsakakku

Mehevä gluteeniton kahvikakku saa makua joulun mausteista, kurpitsapyreestä, karpaloista ja omenasta. Kookossokeri on terveellisempi ja ekologisempi makeuttaja, joka tuo kakkuun hieman karamellimaista makua.

Kurpitsakakku

- 2 dl täysjyväriisijauhoja
- 1,5 dl kaurajauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 1,5 rkl maissitärkkelystä
- ¼ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 0,5 tl jauhettua
- muskottipähkinää
- 2,5 dl kookossokeria
- 1 dl kookosöljyä
- 3 munaa
- 2,5 dl kurpitsapyrettä
- 2,5 dl karpaloita
- 1 omena
- 2 dl rouhittuja manteleita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kuivakakkuvuoka.

Sekoita keskenään kuivat aineet. Toisessa kulhossa vatkaa sokeri ja öljy huolellisesti sekaisin ja lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon kurpitsapyre, karpalot, kuutioitu omena ja rouhitut mantelit (voit paahtaa manteleita hieman kuivalla kuumalla pannulla halutessasi). Sekoita jauho-mausteseos taikinan joukkoon muutamassa erässä. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista uunin keskiosassa noin 50-60 minuuttia, kunnes kypsää. Peitä kakku loppuvaiheessa foliolla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoilulautaselle. Tarjoile jäähtyneenä.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.