VL_FI_lammaspata2_1200x600.jpg

Lammaspata

Lampaan tai karitsan paistilihasta saa loihdittua herkullisen lammaspadan, jonka voi tarjoilla esimerkiksi muusin tai riisin kera. Lampaan sijaan lihana voi käyttää myös naudan paistia.

1 kg lampaan tai karitsan paistilihaa

Marinadi:

1 tl minttua
1 tl oreganoa
1 tl rosmariinia (tai 1 tuore rosmariinin oksa)
1 tl mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 tl hunajaa
2 tl chilitahnaa
4 valkosipulinkynttä
5 dl punaviiniä

Lisäksi:

3 porkkanaa
3 pientä sipulia
1 fenkoli
2 rkl vehnäjauhoja

Paloittele liha. Lampaan / karitsan sijaan voit käyttää myös nautaa. Sekoita marinadin aineet pussissa tai kulhossa ja laita lihat marinoitumaan yöksi jääkaappiin.

Jauhota lihapalat kevyesti ja ruskista ne padassa. Lisää lohkotut sipulit, porkkanat ja fenkoli. Kaada marinadi pataan ja anna hautua 1,5 - 2 tuntia miedolla lämmöllä kunnes liha on kypsynyt ja mureaa. Lisää kypsentämisen aikana tarvittaessa punaviiniä ettei lihat kuivu.

Tarjoile riisin tai perunasoseen kanssa.   

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Anna, joka toimittaa Soul Kitchen -ruokablogia.