VL_FI_punajuuriOhraRisotto_1200x600.jpg

Punajuuri-fetarisotto ohrasta

Syksyn herkullisin risotto syntyy punajuurista ja fetasta. Ruoan jujuna on vaihtaa perinteinen riisi kotimaiseen ohraan. Tuore tilli viimeistelee makuelämyksen.

Punajuuri-fetarisotto ohrasta 4:lle

- 300 g punajuuria
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä

- 2 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
- 1 dl punaviiniä
- n. 1 l kasvislientä
- 25 g voita
- suolaa & mustapippuria
- 150 g fetajuustoa
- tuoretta tilliä

Kuori ja kuutioi punajuuri noin sentti x sentti kuutioiksi. Laita ne uunivuokaan ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, hunajaa ja suolaa. Paahda uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja freesaa sipuleita siinä muutaman minuutin ajan. Huuhtele ohrasuurimot ja kaada sipulien joukkoon. Kaada hetken kuluttua perään punaviini ja anna imeytyä ohrasuurimoihin. Lisää sitten kasvislientä kasariin kauhallinen kerrallaan. Sekoittele jatkuvasti ja lisää aina uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt. Kun ohrasuurimot ovat napakan kypsiä, sekoita joukkoon punajuuret ja voi. Mausta ohrarisotto suolalla ja mustapippurilla.

Jaa risotto lautasille ja murustele pinnalle fetajuustoa. Viimeistele annokset hienonnetulla tuoreella tillillä.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.