VL_FI_kanacouscous_1200x600.jpg

Kana-couscous

Loihdi vaihtelua arkeen ja kokeile jotakin uutta. Marokkolaiseen tapaan valmistettu kana-couscous sisältää paljon kasviksia ja kokonaisuuden kruunaa raikas jugurttikastike. Loistava ateria niin arkena kuin viikonloppunakin. Kokeile ja ihastu!

Kana-couscous marokkolaiseen tapaan (3-4:lle)

3-4 kanankoipea (1 per syöjä)
2-3 tl ras el hanout -mausteseosta
2,5 dl couscousta
3,5 dl nestettä (vettä, kana- tai kasvislientä)
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
3 makeaa suippopaprikaa tai 2 tavallista paprikaa
3 valkosipulinkynttä kuorineen
1 varsi kevätsipulia
suolaa
mustapippuria
3 - 4 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
(granaattiomena)

Jugurttikastike:

1 - 1,5 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunamehua
tuoreita yrttejä esim. korianteria ja minttua
(juoksevaa hunajaa)

Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Pyyhi kanankoivet talouspaperilla ja laita uunivuokaan. Hiero niiden pintaan ras el hanout -mausteseosta.

Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat noin 2 cm paloiksi. Laita kasvikset uunipellille, valkosipulinkynnet kuorineen, ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kiertoilmauunissa kasvikset ja kanat paistuvat kypsiksi samaan aikaan noin 40 minuutissa. Jos kiertoilmauunia ei ole käytössä, paahda silloin kasvikset ennen koipia. Kanankoipien kypsyyden voi testata tekemällä paksuimpaan kohtaan viillon, jos ulos valuva neste on kirkasta ovat koivet kypsiä.

Kanojen ja kasvisten kypsyessä valmista couscous. Yllä annetut määrät couscousille ja nesteelle ovat suuntaa antavia, ne kannattaa varmistaa pakkauksesta ja myös valmistaa pakkauksen ohjeen mukaan.

Sekoita kypsät kasvikset valmiin couscousin joukkoon, hienonna joukkoon myös kevätsipuli.Valkosipulit ovat pehmenneet uunissa ja niiden voimakkain kitkeryys hävinnyt. Poista ne kuoristaan, soseuta haarukalla ja lisää couscousiin. Sekoita joukkoon vielä pari ruokalusikallista sitruunamehulla maustettua oliiviöljyä.

Riivi kanankoivet haarukkaa apuna käyttäen ja sekoita lihapalat couscousiin. Voit myös tarjota kasviscouscousin lisukkeena kokonaisille koiville. Voit halutessasi koristella couscousin kauniin punaisilla granaattiomenan siemenillä jotka antavat raikkautta ruoalle.

Valmista vielä jugurttikastike sekoittamalla silputut yrtit ja sitruunamehu jugurtin joukkoon. Jos kastike tuntuu liian happamalta pehmennä makua teelusikallisella juoksevaa hunajaa. Tarjoile couscousin kanssa. 

Tämän hyvän olon reseptin on laatinut Anna, joka toimittaa suosittua Soul Kitchen -ruokablogia.