VL_FI_paahdettubroileri_1200x600.jpg

Paahdettua broileria ja maa-artisokkaa

Tätä sahramilla maustettua uuniruokaa sopii tarjota hienommallakin aterialla. Maa-artisokissa on persoonallinen, hieman makea ja pähkinäinen maku. Ne tummuvat nopeasti, joten jos et käytä kuorittuja maa-artisokkia heti, laita ne odottamaan sitruunalla maustettuun veteen.

Paahdettua broileria ja maa-artisokkaa 4:lle

500 g maa-artisokkia
1 sitruuna
4 (luomu)broilerinkoipea
10 pientä salottisipulia
10 valkosipulinkynttä
hyppysellinen sahramia
  0,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl vettä
1 rkl roseepippuria
tuoretta timjamia ja rakuunaa
suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori maa-artisokat ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan. Pienemmät maa-artisokat voi jättää kokonaisiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa ne puoliksi. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa sitruuna puoliksi ja leikkaa toinen puolikas ohuehkoiksi siivuiksi. Laita uunivuokaan n. 1 rkl oliiviöljyä ja voitele vuoka sillä. Levitä vuokaan maa-artisokat, salottisipulit, kokonaiset valkosipulinkynnet ja sitruunaviipaleet. Mausta sahramilla, roseepippurilla, tuoreella timjamilla ja rakuunalla sekä suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa broilerinkoivet puoliksi ja levitä ne vihannesten päälle. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Viimeiseksi valuta ruoan pinnalle puolikkaan sitruunan mehut ja loput oliiviöljystä. Kaada vesi vuoan pohjalle. Paahda kuumassa uunissa n. 20-30 minuuttia ja laske sitten uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka paistamista 60 minuuttia, tai kunnes broilerit ja maa-artisokat ovat kypsiä.

Tarjoile heti sellaisenaan tai keitetyn riisin tai kvinoan kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.