VL_VP_Pertti_Karppinen_1200x600.png

Pertti Karppinen

Haluan pysyä aktiivisena vielä vuosia!

Kilpasoudun kolminkertainen olympiavoittaja Pertti Karppinen on pitkäaikainen VitaePron käyttäjä, joka on aikonut pysyä aktiivisena vielä vuosia.

Pertti Karppinen on vuonna 1953 Vehmaalla syntynyt, 201 cm pitkä, yksikkösoudun kolminkertainen olympiavoittaja. Hän on pitkän aktiiviuransa aikana kerännyt useiden muiden arvomitalien lisäksi kuusi maailmanmestaruusmitalia, joista kaksi kultaista. Pertti Karppinen syö myös VitaeProta.

Kolme olympiakultaa nosti Pertti Karppisen kansainvälisten soutajien aatelistoon

 • 1987 MM-pronssia, yksikkösoutu
 • 1986 MM-hopeaa, yksikkösoutu
 • 1985 MM-kultaa, yksikkösoutu
 • 1984 Olympiakultaa, yksikkösoutu
 • 1981 MM-hopeaa, Pertti Karppinen, Reima Karppinen pariairokaksikko
 • 1980 Olympiakultaa, Pertti Karppinen yksikkösoutu
 • 1979 MM-kultaa, yksikkösoutu
 • 1977 MM-hopeaa, yksikkösoutu
 • 1976 Olympiakultaa, yksikkösoutu

Karppinen toi yksikkösoudussa Suomelle kultaa kolmista peräkkäisistä olympialaisista, vuosina -76, -80 ja -84. Kaiken kaikkiaan hän on aktiiviuransa aikana edustanut Suomea viisissä olympialaisissa.

Esikuva ja innoittaja

Pertti Karppinen valittiin Suomessa Vuoden urheilijaksi vuosina 1979 ja 1980. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovutti vuonna 2015 Pertti Karppiselle harvinaislaatuisen ja alalla merkittävimmän Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin.

Pertti Karppinen on edelleen aktiivisesti mukana soutu-urheilun parissa ja on monen urheilijan esikuva ja innoittaja. Häntä luonnehditaan soutupiireissä aidoksi atleetiksi.

Pertti Karppisen lapset valitsivat soudun

Pertti Karppisen molemmat lapset Juho ja Eeva Karppinen ovat molemmat valinneet urheilun ja soudun.

Juho Karppinen

Tampereen teknillisestä yliopistosta (TTY) energia- ja prosessitekniikan laitokselta valmistunut Juho Karppinen on myös lahjakas soutaja. Hän on soutajataipaleensa aikana isänsä Pertin valmennuksessa ehtinyt saavuttaa lukuisia arvokisamitaleja. Vuonna 2009 Juho souti ensimmäisen yksikkösoudun Suomen mestaruutensa 2 000 metrillä ja pronssia kaksikoissa isänsä kanssa. Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa Juho souti pronssia, päästäen edelleen ainoastaan kaksi olympiatason soutajaa.

Eeva Karppinen

Pertin tytär Eeva Karppinen on valmistunut Berkeleyn yliopistosta, jossa hän opiskeli kansantaloustiedettä ja souti kilpaa. Harjoittelumahdollisuuden siellä olivat erinomaiset ja harjoituksia kaksi kertaa päivässä, kertoo soutustipendin yliopistoon saanut Eeva. Yliopiston kansainvälisissä kilpailuissa Eeva oli aina joukkueensa kanssa kolmen parhaan joukossa, ja Suomen mestaruuksia eri soutuluokissa Eeva on haalinut useita. Seuraavaksi tavoitteekseen Eeva on asettanut vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaiset.

Aktiivista elämää

Pertti Karppinen toimi urheilu-uransa aikana myös palomiehenä. Loisteliaan aktiiviuransa jälkeen hän on ryhtynyt yksityisyrittäjäksi ja toimii urheiluhierojana.

Pertti Karppinen on aikonut jatkaa aktiivista elämäntyyliään vielä vuosia.

VitaePro tuotepaketti
 • Lihasten ja nivelten hyvinvointiin

VitaePro

 • Tehokas koostumus erityisesti lihaksille, nivelille ja vastustuskyvylle
 • Tilaamalla juuri nyt saat kaupan päälle monipuolisen kunto-ohjelman kolmeksi kuukaudeksi
 • Toimitus suoraan kotiin kuuden viikon välein. Ei sitovaa määräaikaa

Kokeile puoleen hintaan!

Vain 16,90€ 33,80€

Laadukkaat ainesosat koko kehon hyvinvointiin:

NIVELILLE: Boswellia serrata auttaa pitämään nivelissä miellyttävän tunteen. LIHAKSILLE: D3-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. VASTUSTUSKYVYLLE: Seleeni, sinkki, B12-, C- ja D3-vitamiini edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. SYDÄMELLE: Omega-3-rasvahapot (DHA ja EPA) ja tiamiini edistävät sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan 250 mg:lla EPA:a ja DHA:ta (2 kapselia/vrk).  SUOJAA SOLUJA: Antioksidantit seleeni, C-ja E-vitamiini edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä.
VÄHENTÄÄ VÄSYMYSTÄ: B12- ja C-vitamiini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. SIDEKUDOKSILLE: Mangaani edistää sidekudoksen normaalia muodostumista.