Hyvän olon resepti: Massaman curry naudanlihasta

Hyvän olon resepti: Massaman curry naudanlihasta

Kylmenneet säät houkuttelevat hauduttelemaan tuhteja lihapatoja. Kokeile vaihteeksi thaimaalaista massaman currya, jonka syvän mausteisen maut ihastuttavat. Erikoisempia raaka-aineita löytää nykyään suuremmista marketeista, mutta lopputulos ei kärsi kaffirlimen lehtien tai tamarindin puutteestakaan.

Massaman curry naudanlihasta

Resepti 4:lle
1,5 dl maapähkinöitä
400 ml kookosmaitoa
4 rkl massaman-currytahnaa
n. 600 g (luomu)naudan ulkopaistia
450 g perunoita
1 sipuli
2 dl vettä
4 kaffirlimen lehteä

1 kanelitanko
1 rkl tamarind-tahnaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl kalakastiketta

Tarjoiluun:
tuoreita punaisia chilejä
korianteria
kypsää jasmiiniriisiä

Paahda maapähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Hiero niistä kuoret pois keittiöliinan välissä ja murskaa esim. morttelissa rouheeksi. Kuutioi naudan paisti noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuori sipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kuumenna padassa pari ruokalusikallista kookosmaitoa ja sekoita siihen currytahna. Lisää sekaan naudanlihakuutiot ja sekoittele, jotta currytahna maustaa ne joka puolelta. Freesaile muutama minuutti. Lisää joukkoon perunakuutiot, sipulisuikaleet, loput kookosmaidosta, vesi ja suurin osa pähkinärouheesta. Mausta kaffirlimen lehdillä, kanelitangolla, tamarindilla, sokerilla ja kalakastikkeella. Anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla vähintään kaksi tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoittele välillä. Voit myös kypsentää padan uunissa 150 asteessa 3-4 tunnin ajan. Tarkista maut, lisää tarpeen mukaan suolaa.

Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi ja hienonna korianteri. Keitä riisi kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Tarjoile curry höyryävän kuumana riisin, chilin, korianterin ja lopun maapähkinärouheen kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.

Hyvän olon ohjeet

Massaman curry naudanlihasta