VL_FI_smoothie_1200x600.jpg

Smoothiet

Smoothie on oiva aamu- tai välipala. Näissä kolmessa reseptissä on kaikissa pientä jujua makunsa puolesta, lisäksi ne ovat täynnä terveellisiä ainesosia ja vieläpä ilo silmälle! Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia ja mitoitettu kahdelle hengelle.

3 x terveellinen smoothie

Vadelmainen vihersmoothie

- 2 avokadoa
- ½ mango
- 2 sitruunan mehu
- kourallinen tai kaksi pinaattia
- ½ ruukkua minttua
- 2,5 dl kauramaitoa
- (1 tl chlorella- tai spirulinajauhetta)
- 2 dl vadelmia
- 2 rkl hunajaa

Näin valmistat:
Kuori ja leikkaa avokado ja mango pienemmiksi paloiksi. Laita ne blenderiin yhdessä sitruunamehun (voit vähentää määrää, jos et halua niin kirpeää), pinaatin, mintun, kauramaidon ja chlorellajauheen kanssa. Aja sileäksi. Muussaa vadelmia hieman ja sekoita hunaja niiden joukkoon. Jaa vadelmat lasien pohjille ja kaada smoothie päälle. Koristele halutessasi esimerkiksi vadelmilla ja mintunlehdillä.

Maapähkinävoi-mustikkasmoothie

- 2 banaania
- 1 avokado
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl (raaka)kaakaojauhetta
- 4 dl mantelimaitoa
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl mustikoita
- 1-2 rkl rouhittuja manteleita

Näin valmistat:
Kuori ja leikkaa banaani ja avokado pienemmiksi paloiksi. Laita ne maapähkinävoin, kaakaojauheen, mantelimaidon ja suolan kanssa blenderiin ja aja sileäksi. Jaa mustikat lasien pohjille ja kaada smoothie päälle. Koristele rouhituilla manteleilla.

Porkkanakakkusmoothie

- 3 pakastettua banaania
- 2 porkkanaa
- 3 taatelia
- 2,5 dl kookosmaitoa
- 2 rkl hunajaa
- ½ tl kanelia
- hyppysellinen muskottipähkinää
- muutama pekaani- tai saksanpähkinä

Näin valmistat:
Pakasta kuorittua ja viipaloitua banaania muutaman tunnin ajan. Kuori ja raasta porkkanat, poista taateleista kivet. Mittaa blenderiin kaikki aineet paitsi pekaani- tai saksanpähkinät ja aja sileäksi. Lisää nestettä, jos haluat juoksevamman koostumuksen. Jaa laseihin ja koristele rouhituilla pähkinöillä.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.