VL_FI_lohisalaatti_1200x600.jpg

Savulohisalaatti ja avocadokastike

Terveellinen ja maukas salaatti on mainio lounas tai kevyt mutta ravitseva illallinen.

Ravitsemussuositusten mukaisesti kalaa kannattaa syödä 2–3 kertaa viikossa. Lohesta saat esim. omega-3-rasvahappoja ja parsakaalista C-vitamiinia. Hyvää tekeviä aineksia ei tästä salaatista puutu!

Savulohisalaatti ja avocadokastike 4:lle

Salaatti

n. 1 l salaattisekoitusta (rucolaa, babypinaattia, punamangoldia jne.)
400 g lämminsavulohta
1 parsakaali
1 pieni kesäkurpitsa
½ granaattiomenan siemenet
½ dl pinjansiemeniä
(oliiviöljyä paistamiseen)

Kastike

½ avocado
½ dl piimää
2 rkl majoneesia
½ limen mehu
½ kevätsipuli
1/3 pnt korianteria
suolaa & mustapippuria

Pilko parsakaali nupuiksi ja leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Höyrytä tai paista ne tilkassa oliiviöljyä napakan kypsiksi. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Valmista kastike: lusikoi avocadon hedelmäliha kulhoon, purista päälle limen mehu. Mittaa sekaan piimä ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon majoneesi, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kasaa annokset: jaa salaattisekoitus neljälle lautaselle. Jaa salaatin päälle parsakaalin nuput, kesäkurpitsasiivut ja käsin murenneltu lämminsavulohi. Viimeistele annokset granaattiomenan siemenillä ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.