Hyvän olon resepti: Grillipihvi ja lehtipersilja-parmesansalaatti

Hyvän olon resepti: Grillipihvi ja lehtipersilja-parmesansalaatti

Grillipihvit salaatin kera maistuvat etenkin kesällä. Valmista naudan ulkofileepihvit grillissä tai parilapannulla. Tarjoile ne maukkaan lehtipersilja-parmesansalaatin kera. Helppoa ja nopeaa sekä herkullista!

Grillipihvi ja lehtipersilja-parmesansalaatti 4:lle

Grillipihvit:

4 kpl naudan ulkofileepihviä
(n. 150 g kpl)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

 

Lehtipersilja-parmesansalaatti:

1 l lehtipersiljaa
50 g parmesania lastuina
1 punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl oliiviöljyä

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kattilaan punaviinietikan ja sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä jäähtymään kelmulla peitettynä. Sekoita keskenään lehtipersilja, parmesan-lastut ja jäähtyneet punasipulit. Mausta 1 rkl oliiviöljyllä ja sipulien etikkaliemellä.

Sivele oliiviöljy pihveille ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa kuumalla grillillä tai parilapannulla paksuudesta ja halutusta kypsyydestä riippuen n. 5 minuuttia per puoli. Tarjoile pihvit salaatin kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.

Hyvän olon ohjeet

Grillipihvi ja lehtipersilja-parmesansalaatti