VL_FI_Possuvartaat_1200x600.jpg

Grillatut possuvartaat & varhaiskaalisalaatti

Grillatut possuvartaat ovat saaneet inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä. Valmista vartaiden kaveriksi kevyt ja raikas kaalisalaatti, jossa ei tuoreiden yrttien kanssa säästellä.

Grillatut possuvartaat & varhaiskaalisalaatti

Possuvartaat:

- 500 g porsaan jauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vettä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1,5 rkl ruokosokeria
- 0,5 tl valkopippuria
- öljyä
- 8-10 varrastikkua tai sitruunaruohoa

Varhaiskaalisalaatti:

- 1 pieni varhaiskaali (n. 650 g)
- 2-3 porkkanaa
- 0,5 kurkkua
- 0,5 pnt kutakin: minttua, basilikaa, korianteria
- 3 rkl cashew-pähkinöitä rouhittuna

Sekoita keskenään leivinjauhe, vesi, kalakastike, ruokosokeri ja valkopippuri. Sekoita seos jauhelihan joukkoon valkosipulisilpun kanssa. Muotoile jauhelihataikinasta vartaita tikkuihin tai sitruunaruohoihin öljytyin käsin. Grillaa miedolla lämmöllä melko usein käännellen, kunnes vartaat ovat kypsiä (koosta riippuen n. 15-25 min).

Kastike:

- 1 salottisipuli
- 0,5 tl chilitahnaa
- 2 tl kalakastiketta
- 1 limetin mehu
- 1 tl suolaa
- 3 rkl kalakastiketta
- 2 rkl vettä
- 2 tl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

Valmista ensin kastike: kuori ja hienonna salottisipuli. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin, sulje kansi ja sheikkaa huolellisesti sekaisin. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat ja leikkaa halkaistu kurkku viipaleiksi (poista kurkun siemenet halutessasi).  Hienonna yrtit. Sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa ja kaada joukkoon kastike. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Hurtta. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.