VL_FI_mantelikala_1200x600.jpg

Moderni mantelikala

Uusien ravitsemussuositusten mukaisesti terveyttä ylläpitävä ruokavalio sisältää kalaa ja pähkinöitä.

Kouluruokalasta tuttu mantelikala muuntuu salonkikelpoiseksi ateriaksi, jota kelpaa tarjota vaikka sunnuntailounaalla. Lisukkeeksi valmistetaan lämmin salaatti lehtikaalista ja pinaatista.

Mantelisiika (4:lle)

600 g siikafilettä
½ rkl oliiviöljyä
ripaus laadukasta suolaa
ripaus vastajauhettua valkopippuria
75 g mantelirouhetta
1 dl ranskankermaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä siikafileet kevyesti ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Aseta kala leivinpaperin päälle uunivuokaan. Sekoita mantelirouhe ja ranskankerma keskenään. Levitä manteliseos kalan päälle ja paista noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ovat saaneet kauniin paahtuneen ruskean sävyn. Siian sijaan voit hyvin käyttää myös muuta vaaleaa kalafilettä.

Lehtikaali-pinaattilisuke

1 pss (150 g) lehtikaalia
1 rs (125 g) tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus laadukasta suolaa
ripaus vastajauhettua mustapippuria

Pese lehtikaali ja tarvittaessa pinaatti. Irrota lehtikaali ruodistaan ja riivi sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista ensin lehtikaalia minuutti pari. Lisää pinaatti ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile mantelikalan kera.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.