VL_FI_lohitacot_1200x600.jpg

Lohitacot avokadosalsalla

Tässä herkullisessa reseptissä tortillat täyttyvät terveellisillä raaka-aineilla. Lohesta ja avokadosta saat runsaasti mm. omega-3-rasvahappoja. Potkua täytteeseen tuovat chili ja lime - tuoretta korianteria unohtamatta. Tarjoile punakaalin ja fetajuuston kera.

Lohitacot avokadosalsalla 4:lle

Lohi:

- n. 600 g lohifilettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl limen mehua
- 1 tl (ancho-)chilirouhetta
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl jauhettua korianteria
- 0,5 t suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Avokadosalsa:

- 2 kypsää avokadoa
- 1 dl maissia
- 1 pieni punasipuli
- 0,5 pnt tuoretta korianteria
- 1 jalapeno tai vihreä chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl limen mehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa & mustapippuria

Lisäksi:

- 1 l suikaloitua punakaalia
- 200 g murustettua fetajuustoa
- 1 pkt maissitortilloita

Valmista ensin lohi. Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset keskenään. Laita lohifile nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle pellille ja levitä mausteseos päälle. Paista 200 asteessa, kunnes lohi on sopivan kypsää (paksuudesta riippuen n.20- 30 minuuttia).

Valmista avokadosalsa. Halkaise avokado ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna korianteri ja jalapeno. Sekoita ainekset keskenään ja mausta mieluisaksi.

Lämmitä maissitortillat ja tarjoile ne ohuelti suikaloidun punakaalin, fetajuuston, avokadosalsan ja lohen kera. Lisäksi voit laittaa pöytään tarjolle chilikastiketta, ranskankermaa ja limelohkoja.

Tämän hyvän olon reseptin on toimittanut Hanna Pilli-Sihvola. Hanna on helsinkiläinen keittiömestari, joka pitää myös suosittua Hannan Soppa -ruokablogia.