Boswellia serrata

Boswellia serrata

Boswellia serrata (salaiolibaani) on pienikokoinen puu, joka kasvaa sekä Aasiassa että Afrikassa. Puu tuottaa vahvasti tuoksuvaa mahlamaista nestettä, jota on käytetty tuhansia vuosia nivelten hyvinvointiin. Puusta saatava neste otetaan varovasti talteen vahingoittamatta puun kasvua. Se kuivataan kumimaiseksi pihkaksi, josta saadaan Boswellia serrata -kasviuutetta.

Hyvinvointia nivelille

Boswellia serrata on yrttikasvi, jota on käytetty jo tuhansia vuosia ylläpitämään nivelten toimivuutta. Boswellia serratasta saatavaa nestettä käytetään Intiassa yleisesti ja sillä on todettu olevan viilentävä ja miellyttävä vaikutus nivelille. Tutkimuksia tehdään yhä Boswellia serratan vaikutusmekanismista, mutta sen oletetaan vaikuttavan rustojen säilymiseen nivelissä estämällä tiettyjen entsyymien toimintaa.

Boswellia serratan aktiiviset ainesosat

Boswellia serratan neste sisältää useita aktiivisia aineita, joilla on tutkimusten mukaan positiivisia vaikutuksia niveliin. Näitä aineita kutsutaan boswelliinihapoiksi (BA). Boswellia serrata -uutteita on rikastettu tietyillä valituilla BA-yhdisteillä, joita ovat mm. 11-keto-BA, β-BA, 3-O asetyyli-11-keto-β BA, 3-O asetyyli -β-BA, α-BA ja 3-O- asetyyli-α-BA. Keskustelua käydään siitä, mikä BA-yhdiste on kaikista tehokkain, mutta mitä ilmeisemmin AKBA on tärkeä.

Cochrane-katsaus vahvistaa vaikutuksen niveliin

Cochrane-katsaus 2014 osoitti Boswellia serratan olevan ainoa yrttikasvi tutkituista 33 kasveista, jolla on positiivinen vaikutus niveliin. Cochrane-katsauksen loppuyhteenvedossa todettiin laadukkaan tutkimusaineiston osoittaneen, että Boswellia serrata voi ylläpitää nivelten toimivuutta. Cochrane-katsaukset ovat systemaattisia terveysalan tutkimustiivistelmiä. Ne ovat kansainvälisesti arvostettuja, luotettavaan näyttöön perustuvia katsauksia terveydenhuollon menetelmien vaikuttavuudesta. Lue lisätietoa Cochrane-katsauksesta» 

Imeytyminen rasvojen avulla

Boswelliinihapon (BA) imeytymistä voidaan parantaa sekoittamalla se rasvaan. Boswellia serrataa sisältävä ravintolisä kannattaa siksi ottaa rasvoja sisältävän ruoan yhteydessä.

Boswellia serrata on turvallinen

Ihmisille tehdyt biokemialliset mittaukset Boswellia serrata -tutkimuksissa ovat osoittaneet, ettei kasviuutteen käyttö aiheuttanut dokumentoituja negatiivisia vaikutuksia. Lisäksi erillinen, kasviuutteen turvallisuutta arvioiva tutkimus osoitti, että Boswellia serrata on turvallinen. Tutkimuksen mukaan Boswellia serrataa voi turvallisesti käyttää päivittäin jopa 250 mg/painokiloa kohti. Boswellia serrataa ei kuitenkaan suositella raskaana oleville tai raskautta suunnitteleville. 

Käyttäjien kokemuksia

Käyttäjien kokemuksia

VitaeLabilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Saamme usein palautetta tyytyväisiltä asiakkailtamme. Lue muutama asiakaskertomuksistamme tästä.

VitaeLabilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Saamme usein palautetta tyytyväisiltä asiakkailtamme.

Ravintolisät, joissa Boswellia serrataa: