Seleeni

Seleeni

Seleeni on tärkeä kivennäisaine, jota saamme ruoasta. Seleenin määrä maaperässä vaikuttaa siihen, paljonko seleeniä on ruoassa. 

Elimistö sisältää 13–30 mg seleeniä. Seleeni kuuluu kivennäisaineiden ryhmään, joita kutsutaan välttämättömäksi hivenaineiksi. Seleeniä esiintyy verihiutaleissa, kilpirauhasessa, maksassa, munuaisissa, sydämessä ja lihaksissa. 

Mitä seleeni tekee elimistössä?

Seleeni on antioksidantti, joka edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Lisäksi seleenillä on monia muita vaikutuksia.

Seleeni edistää: 

• hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina  
• immuunijärjestelmän normaalia toimintaa 
• kilpirauhasen normaalia toimintaa 
• solujen suojaamista hapettumisstressiltä
• normaalia siittiöiden muodostusta

Seleeni edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

Seleeniä tarvitaan useiden kymmenien erilaisten entsyymien ja muiden proteiinien toimintaan. Seleeni sitoutuu proteiineihin elimistössä ja toimii osana elimistön omaa antioksidanttipuolustusta. Glutationiperoksidaasi on esimerkki antioksidantista, jonka elimistö itse tuottaa ja joka tarvitsee seleeniä toimiakseen. Glutationiperoksidaasi on tarpeen, koska se estää rasvaa härskiintymistä elimistössä. Siksi seleenin saanti edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä.

Seleenin lähteet

Suositeltu päivittäinen seleenin tarve on 50–60 µg/päivä. Kalat ja äyriäiset ovat hyviä seleenin lähteitä. Myös esimerkiksi viljat, maito ja liha voivat sisältää seleeniä. Seleenin määrä riippuu siitä, paljonko seleeniä on maaperässä, jossa ihmisten ja eläinten ravintona käytettävää viljaa viljellään. Päiväsaannin ylärajaksi on määritelty aikuiselle 300 µg/vrk.

Käyttäjien kokemuksia

Käyttäjien kokemuksia

VitaeLabilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Saamme usein palautetta tyytyväisiltä asiakkailtamme. Lue muutama asiakaskertomuksistamme tästä.

VitaeLabilla on tuhansia tyytyväisiä asiakkaita. Saamme usein palautetta tyytyväisiltä asiakkailtamme.

Laadukkaat ravintolisät vaivattomasti suoraan kotiin!

Laadukkaat ravintolisät vaivattomasti suoraan kotiin!

VitaeLabilta saat laadukkaat ja tutkitut ravintolisät. Palvelukokonaisuuteen kuuluu tuotteiden kotiintoimitus. Lue tästä lisää tuotteistamme ja tilaa!

Tilaa laadukkaat ja turvalliset ravintolisät suoraan kotiin toimitettuna!